Amersfoort Magic League

AML 2019 top 8

Op 12 januari 2020 trotseerden acht dappere strijders de regen om in de ochtend naar de Lunch & Borrel te komen en zo te strijden voor de titel van het eerste jaar van de Amersfoort Magic League. Er werd om en om Standard en Modern gespeeld in een double elimination format.

In de eerste ronde werd Standard gespeeld en dat werd dan ook voor het grootste deel van het veld door de speler gewonnen die zich via Standard had gekwalificeerd voor de top 8. Alleen Tom wist zich door de oppositie heen te Embercleaven en zo in de upper bracket te blijven voor zijn geliefde format. Dat mocht niet baten, omdat hij daar Simon trof die het in beide formats goed genoeg had gedaan om zich te plaatsen (maar in Standard net wat beter). Na game 1 te winnen ondanks dat hij zichzelf en zijn tegenstander allebei wist uit te locken met Mycosynth Lattice, ging Tom alsnog naar de lower bracket.

In de tweede ronde verlieten Jesper en Niels Kok als eersten het toernooi. Niet zonder met een mooie prijs naar huis te gaan. Het deelnemersveld was moordend en Jacopo en Niels Wardenier wisten aan een vroege dood te ontsnappen. Verder speelde Martijn, die het hele jaar geheerst had in Standard zijn eerste potjes Modern. Hij wist gelukkig wel wat hij met een Lightning Bolt hoorde te doen.

In de derde ronde kwamen de Standard decks terug en wisten Jeroen en Jacopo verder te komen ten koste van Tom en Niels Wardenier. Intussen vochten Martijn en Simon de upper bracket finale uit. Daar wist Standard expert Martijn wel raad mee.

Jeroen en Jacopo vochten een herhaling van hun eerste ronde uit, maar nu in Modern in plaats van Standard. Dit keer trok Jacopo aan het langste eind met zijn Urza deck, terwijl de Titans van Jeroen het onderspit moesten delven. Vervolgens moest Jacopo in Standard genoeg eten zien te produceren om de sweepers van Simon de baas te kunnen. Dat lukte, en zo had Jacopo als winnaar van de lower bracket nog een obstakel voor zich: Martijn.

De eerste match van de finale was spetterend. Ondanks dat Martijn wat minder ervaring had met Modern, was het bloedstollend spannend. Een Jeskai Ascendancy op het nippertje was wat Jacopo nodig had in game 3. Die kwam en met nog een paar mooie draws stond hij op een heleboel leven. Meer dan Martijn Bolts had in elk geval. Dat betekende terug naar Standard. De Gruul monsters van Martijn streden tegen de katten en wolven van Jacopo. Uiteindelijk ging het ook daar naar een game 3. Het begon met wat schamele humans tegen een gans, maar toen was daar de Embercleave. Toen de Questing Beast. Jacopo kon het grote monster weg krijgen met een Wicked Wolf, maar niet voor hij naar 2 ging. Een Stomp maakte het karwei af en Martijn was de kampioen van de AML 2019!