Amersfoort Magic League

Corona & Seizoen 2

Voorlopig zijn de hier onder genoemde events ook afgelast. Hou de site in de gaten voor updates.

Het kan geen schok zijn dat de corona-uitbraak ook de AML events zal raken. Aangezien de Lunch & Borrel voorlopig dicht is, gaat het pioneer event van 27-3 niet door. Omdat iedereen rekende op nog een event voor seizoen 1, stellen we die uit tot 10-4. Dan spelen we dus alsnog een pioneer event. Op deze manier kunnen de geplande rondes voor seizoen 1 allemaal gespeeld kunnen worden.

Dat betekent wel dat seizoen 2 maar 5 events zal tellen. We willen daarin gelijk wat nieuws proberen: we spelen 2 verschillende formats en die clusteren we. Daardoor komen er 3 pioneer events na elkaar (de eerste op 10-4 telt dus voor seizoen 1), gevolgd door 3 modern events na elkaar. Dat geeft iedereen de kans om een deck wat langer te spelen en tweaken. Standard-fans niet gevreesd, het format zal zeker terugkomen in de andere seizoenen. We merken echter dat 3 formats in een seizoen te veel is en we denken dat standard in de andere seizoenen beter tot zijn recht komt omdat het dan net voor en na de rotatie is.

Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom corona. Als er nieuws is delen we dat hier, op Facebook, Discord en via andere kanalen die jullie van ons gewend zijn. Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gezond blijft. Dan zitten we hopelijk snel weer tegenover elkaar om te battlen.